Street Art Tour Olifantenverblijf

t/m

Olifantenstal, Rensenpark (naast Loods13), ingang Minister Kanstraat, Emmen

Ga mee met een enthousiaste lokale gids en ontdek de grootste street art locatie van Drenthe. 35 (inter)nationale en lokale street art en graffiti kunstenaars uit Nederland en België hebben het oude Olifantenverblijf in het voormalig dierenpark in Emmen volledig getransformeerd tot een kleurrijke masterpiece. De ruim 2500 vierkante meter aan kunstwerken in en om het verblijf maakt deze locatie een indrukwekkend geheel om doorheen te lopen.
Elke zaterdag en zondag kun je een exclusief inkijkje krijgen in deze nieuwe kleurenoase, die anders niet toegankelijk is.

 

Writer's Block, een street art-organisatie die verantwoordelijk is voor meer dan 100 muurschilderingen in Nederland, organiseerde Drenthe’s eerste street art-evenement. Grote namen als JanIsDeMan, GOMAD, Karski & Beyond en Pipsqueakwashere!! transformeerden deze plek, wat ooit een vuil verlaten verblijf was, in een volledige kunstervaring waar je doorheen kan lopen. In het weekend van 10 en 11 juli was de officiële opening, waarbij het publiek door middel van rondleidingen de kunst kon bekijken. Elk weekend, op zaterdag en zondag, kunnen mensen een tour boeken om het olifantenverblijf te bekijken met een gids.

Waar vroeger de olifanten door het voormalig dierenpark zwierven, liepen in het weekend van 18 tot 20 juni meer dan dertig nationale en lokale street art en graffiti artiesten uit Nederland en België rond. De historische locatie in het voormalig dierenpark was een weekend lang de werkplek voor deze artiesten. Alle artiesten hadden volledige vrijheid van ontwerp en thema tijdens het maken van de werken, hoewel veel artiesten gebruik hebben gemaakt van de context van de locatie. Het resultaat is een imposante locatie volledig gevuld met kleurrijke kunst. Enthousiaste lokale gidsen leiden mensen langs alle werken en vertellen meer over het de verhalen achter de muren en de kunstenaars die deze hebben gemaakt.

De Writer's Block Jam in Emmen is een van de vele street art en graffiti projecten die Writer's Block in Nederland organiseert met als doel de omgeving elke keer visueel en sociaal een stukje mooier achter te laten.

Meer informatie

Free tour: mensen kunnen zelf bepalen hoeveel ze geven aan het eind van de rondleiding.
Iedere zaterdag en zondag zijn er rondleidingen van 13.00 - 14.00 uur & van 15.00 - 16.00 uur. 
Reserveren kan via de volgende link: writersblockmurals.com/